receptek header
Featured

Villámgyors almás puffancsok

almas puffancsEgy újabb szuper sütit hoztam nektek, amit nagyon ajánlok, hogy próbáljatok ki, mert eszméletlen egyszerű az elkészítése, és isteni finom. Nem utolsó sorban elronthatatlan, kezdőknek is ideális.

A tésztát lehet cifrázni, az almát lehet cserélni más gyümölcsre, mehet bele fahéj. Bence szerint „brutál finom”, szóval csak bátran tessék nekiesni.
Ebből a mennyiségből, attól függően, hogy mekkora sütiket formázunk 10-12db lesz (nekem pont 11 lett).
 

Hozzávalók:

  • 2db alma
  • 200g túró
  • 100g puha vaj
  • 100g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 300g liszt
 

Elkészítés:

Az almákat megpucoltam, kivágtam a maghéjat és a csumát, majd apróra felkockáztam.
A többi hozzávalót beleraktam egy tálba és tésztát gyúrtam belőle, de mielőtt befejeztem volna, beledolgoztam az almákat is. Nekem durván 1kg-os masszám lett, ebből csíptem durván 90g-os darabkákat, amiket megformáztam, és sütőpapírral bélelt tepsire raktam.

A sütőt már a tészta begyúrásakor bekapcsoltam, és előmelegítettem 180 celsius fokra. Ezután bedobtam a tepsit és 18-20 perc alatt megsütöttem.
Az illata valami eszméletlen volt, amikor sült, és a gyorstesztet végrehajtva az íze sem okozott csalódást. Ezért is hoztam nektek a blogra.
 

Update

Azóta megcsináltam úgy is, hogy az almákat nagylyukú reszelőn reszeltem le, és úgy adtam a tésztához. Facsartam bele egy pici citromot, reszeltem bele egy pici citromhéjat, és végül ment rá némi fahéj.  Isteni finom lett!
 
 
 
 

A blogon szereplő minden tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználás csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.