hamis tojaskremKorábban is készítettem csicseriborsó krémet, saját (hasra ütés szerinti) ízesítéssel, ami finom lett, de ez az egyik legjobb variáció véleményem szerint. A fűszerezéssel és arányokkal bátran lehet variálni, kinek-kinek ízlése szerint!

Percek alatt elkészíthető egészséges szendvicskrém. Érdemes néhány csicseriborsó konzervet tartani a kamrában, így szükség esetén csak előkapjuk, és 3 perc alatt elkészítjük ezt a hamis tojáskrémet. Jellegzetes, tojáshoz hasonlatos ízét a fekete só (kala namak) adja, ami egy kénes ízű só. Természetesen ennek hiányában rendes sóval is elkészíthető, ám ebben az esetben kissé más ízt kapunk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 szál angol zeller felkarikázva (újhagymával is finom)
  • 2 kisebb savanyú uborka
  • fél kávéskanál kurkuma
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál fekete só (kala namak)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz (lehet tojásmentesből is, és akkor vegán a cucc)
  • pici citromlé

Az elkészítése roppant egyszerű: az uborka kivételével a hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és simára turmixoljuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk, és a krémhez keverjük. Azonnal fogyasztható, de az ízeknek jót tesz, ha néhány órát áll a hűtőben.

Hozzászólások: