receptek header
Featured

Hamis tojáskrém csicseriborsóból (akár vegán változatban is)

hamis tojaskremKorábban is készítettem csicseriborsó krémet, saját (hasra ütés szerinti) ízesítéssel, ami finom lett, de ez az egyik legjobb variáció véleményem szerint. A fűszerezéssel és arányokkal bátran lehet variálni, kinek-kinek ízlése szerint!

Percek alatt elkészíthető egészséges szendvicskrém. Érdemes néhány csicseriborsó konzervet tartani a kamrában, így szükség esetén csak előkapjuk, és 3 perc alatt elkészítjük ezt a hamis tojáskrémet. Jellegzetes, tojáshoz hasonlatos ízét a fekete só (kala namak) adja, ami egy kénes ízű só. Természetesen ennek hiányában rendes sóval is elkészíthető, ám ebben az esetben kissé más ízt kapunk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 szál angol zeller felkarikázva (újhagymával is finom)
  • 2 kisebb savanyú uborka
  • fél kávéskanál kurkuma
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál fekete só (kala namak)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz (lehet tojásmentesből is, és akkor vegán a cucc)
  • pici citromlé

Az elkészítése roppant egyszerű: az uborka kivételével a hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és simára turmixoljuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk, és a krémhez keverjük. Azonnal fogyasztható, de az ízeknek jót tesz, ha néhány órát áll a hűtőben.

A blogon szereplő minden tartalom a szerző tulajdonát képezi. Bármilyen célra történő felhasználás csak előzetes írásbeli hozzájárulás esetén engedélyezett.